Segakoor Hannijöggi

Anija valla Taidlejate pidu, 24.jaanuar 2015

Anija valla Taidlejate pidu, 24.jaanuar 2015

Kokkuvõtte tegi: Riina Laaneveer

 

Kogunesime koorirahvaga 24.jaanuaril kl 16.30 rahvamajas, et mängida oma etteaste üks ja viimane kord enne läbi:-)  Meie koor oli saanud teemaks Põlvamaa. Pidime tutvustama Põlvamaad,  kasutades ükskõik milliseid vahendeid ja võimalusi.
Tuli ettepanek laulda Mareti tehtud sõnadel laulu Kaardi pealt Eestimaad otsima sa ei pea… Saatjaks erinevad pillid, mida meie erinevad kooriliikmed mängida oskasid. Meie improvisatsioonibänd tuli kokku siis järgmine: Ülo ja Tõnis akordionil, Tiit kitarril, Kaidi viiulil, Henry kontrabassil, Hannes tromboonil ja Heli klaveril. Seade kõikide ühislooming,  mis tekkis selle 30 min jooksul proovis.

Meile oli kinni pandud kaks pikka lauda. Niipalju küll vaja ei läinud, sest pooled meie ridadest olid siiski tulemata jäänud ühel või teisel põhjusel.
Etteasted algasid. Oli teravaid ja huvitavamaid etteasteid, kui ka selliseid  keskpäraseid. Oli deklameerimist, näitlemist, tantsu, laulu, küsiti mõistatusi, edastati fakte  – kõike oli.  Ühtses stiilis nimeliste t-särkidega jäi meelde Anija valla segarahvatantsurühm. Ka Tartu vaim oli kohal! Ja nii mõnigi meist sai sellest puudutatud:-) Oli äärmiselt meeldiv tõdeda, et meie vallas on nii palju ja nii erinevaid taidlusgruppe, kes nii oma kui teiste rõõmuks taidlusega tegelevad. Ja meie koorilauljatest on väga paljud ka mõnes teises taidluskollektiivis osalejad. Nii pidid nad end mitme tooli vahel jagama ja pidid kaasa lööma ka erinevates etteastetes. No küll on tragid inimesed!
Meie olime esinemisjärjekorras vist umbes kümnendad. Kogu kava kestis umbes 3 tundi.

Tekkis mingi vaba hetk, kõik jalutasid ja otsisid tegevust maja peal. Ja siis see juhtuski.
Sattusin üleval korrusel peale ühele mõnusale kollektiivile, kes mängisid oma rõõmuks pilli ja tundusid kuidagi tuttavad;-)  Ja juba tuligi käeviibe, et näe meie omad musitseerivad, löö kampa! Ja läksingi. Sai infot omade hulgas levitatud ja mõne aja pärast valgus terve laulutuba meie omasid täis ja siis läks peoks.  Tiit tõi välja kolm kaustikutäit laulusõnu ja siis ei jäänud kellegi enam midagi vajaka. 5 pillimeest ja -naist ja umbes 25 lauljat olid teinud oma väikese privaatpeo! Mõned teistest rühmadest hakkasid juba lahkuma ja kui möödaminnes meie punti juhtusid kuulma, siis kommentaar oli valdavalt ühesugune, et teil siin palju parem bänd kui all saalis 🙂  Siinkohal tasub mainida, et bändiks oli peole tellitud Meelise bänd, õige kirjapildiga Meelis-band. 3 meest kitarridel ja vist kõik laulsid ka, kuid ma võin ka eksida. Repertuaari kuuluvad poplaulud läbi aegade kui ka seltskonna, mere, disko, kantri, ja rockilaulud. Nii räägivad nad endast sotsiaalmeedias.
Alla peole tagasi jõudsime hetkel, kui bänd tegi vaheaja. Sõime-jõime oma lauale ise tekitatud sööki-jooki. Rahvamaja poolt oli tee ja kohv. Koor ja suhkur ka 😉 . Bänd tuli tagasi  ja tegi veel kaks vooru.
Loomulikult! Tantsisime ka!